luni, 9 martie 2009

Didi_12-13luni_13 02 - 12 03 2009

salutari...

nici nu stiu ce sa mai scriu. Didi a inceput sa faca atat de multe lucruri noi incat nu stiu cu care sa incep.

sambata am observat cat de bine (si cat de mult ii place) merge cu spatele!

altfel sa va povestesc o zi din viata ei de la varsta de 13 luni: se trezeste dimineata intre 6.30 si 9 (a avut o zi cand s-a trezit la 6.30 si alta cand s-a trezit la 9, dar in mod normal se trezeste cam la 7.30). cred ca ii dau dintisorii ca este foarte maraita, dar o sa treaca.

apoi ar trebui sa bea laptic, dar nu vrea decat de la mami (mami ii da cu biberonul poate ii place mai mult si se obisnuieste sa bea si de la altii). eu ma chinui sa ii fac program de trezit... ne spalam pe fata si apoi pe dinti, ne schimbam de pampers si stam pe olita.

apoi ar trebui sa mancam ceva fructe (nu prea mai are pofta de mancare - sper ca e de la dintisori). iesim pe afara sau ne jucam prin casa (afara sta foarte linistita, in casa se joaca prin dulap, se tranteste pe perna si face nani-nani sau pe burta parintilor, deseneaza). Cand e mami acasa sta lipita de ea.

apoi mai tragem un pui de somn (eventual mai luam 3 inghitituri de mancare inainte) acum doar o ora. ne trezim si o luam de la capat - sigur iesim si pe afara (ii place foarte mult sa se dea in tobogan). apare si mami pe acasa (daca nu e weekend) si mergem iar pe afara sau dormim inca o ora.

pe la 8 e ora de baita unde ii place foarte mult sa se joace mai ales daca ii umplem cada :). apoi ritualul de noapte buna... masaj, imbracat, uns cu toate alifiile, san, poveste si somnic.

11.03.2009: cum creste ea! aseara o vad in mana cu o ureche de la tricicleta proaspat cumparata (acum vreo luna) si cum se ducea tinta sa o puna la loc la tricicleta (urechea s-a rupt cu o perioada in urma si nu a mai tinut nimeni socoteala "unde e si ce face" urechea). nici acum nu-mi dau seama de unde stia ea ca acolo ar trebui sa fie acel obiect. singura explicatie este ca tricicleta mai are o ureche si ea a vazut ca sunt la fel si s-a gandit ca acolo ar trebui sa fie.oare este normal ca un copil de 1 an sa stie atat de multe lucruri? :))
Ce sa mai scriu? Iubita mea fata ieri tot repeta dupa noi "papa"... acum trebuie sa o invatam sa spuna papa numai cand ii este foame. Si daca mai spune si nani poate sa mai astepte cu vorbitul :)E o super dulceata, doar ca mai nou nu prea vrea sa mai adoarma!In rest, ii place foarte mult in parc sa se joace fie cu nisip, fie sa se duca la barcuta :)!

http://picasaweb.google.com/alexasabac/2009_03#5313877630502925634